Radionica sa Natalijom Tafarel

Posle velikog uspeha i odličnih kritika, ponovo se družimo sa Natalijom Tafarel. Čast nam je i zadovoljstvo da Vas pozovemo na radionicu High End tehnike retuširanja. Ovog puta ćete čuti o njenim novim saznanjima, novom pristupu i novim trikovima!

Sama radionica će biti fokusirana prvenstveno na retuširanju kože lica kod portreta i kose. Natalia će ukazati na radne procese i tehnike ključne u njenom High End pristupu estetici fotografija.

- CILJEVI RADIONICE

Natalija će kroz diskusiju ukazati na procese i tehnike na praktičnim primerima, uključujući i specifičnosti određenih problema. Ova radionica će Vam omogućiti da naučite da retuširate „beauty“ portrete, i druge modne kategorije fotografija i da ih učinite prirodnim. Videćete na primerima kako obraditi kožu, dodati ili oduzeti šminku, uoštriti, posvetleti ili promeniti boju očiju, izbeleti ili ispraviti zube, oblikovati usne i nos ili naknadno prilagoditi svetlo da bi se dobio izgled „kao iz Magazina“.

Posle završene radionice, bićete potpuno obučeni za procesiranje fotografija po High End tehnici.

- Radionica traje dva dana i to u sledećem rasporedu

1. Dan:

Važnost korišćenja nedestruktivnih metoda;

Manipulacija svetlom;

Tehnike i osnove estetskih rešenja;

Razumevanje ključnih koncepata i principa (sastav, boja, tekstura, svetlost…) i njihova primena pri retuširanju fotografija;

Primena psihologije u oglašavanju i dizajnu, odnosno njena primena u obradi i retuširanju fotografija.

2. Dan:

Praktična primena tehnika i principa stečenih prvog dana radionice;

Interaktivni čas i rad „jedan na jedan“ sa Nataliom;

Pitanja i odgovori.

- ŠTA JE POTREBNO:

- Sopstveni računar (laptop)

- Grafička tabla (opciono)

- Photoshop CS5 ili CS6

- Osnovno poznavanje rada u Photoshop-u (rad sa slojevima, maskama slojeva, adjustment layer-i…)

Teme kojima ćemo se baviti na ovoj radionici će Vam pružiti izuzetno vredne tehnike i sposobnosti koje ćete moći da primenite u poslovime samog svetskog vrha modne industrije.

Tokom radionice ćete imati jedinstvenu priliku da primenite tehnike na svojim fotografijama pod nadzorom Natalie

Garantujemo da će svaki učesnik radionice napustiti učionicu sa svim potrebnim znanjem, a Natalia Taffarel će svakom potpisati sertifikat o pohadjanju radionice.

PRIJAVLJIVANJE ZA RADIONICU možete ostvariti na miljko@yahoo.com. Cena je 100 evra po učesniku za oba dana (u to nisu uključeni smeštaj i hrana). Broj mesta je ograničen. Sve informacije možete dobiti na isti mail.

Natalia Taffarell Info:

Blog http://nataliataffarel.tumblr.com/

FB Fan Site https://www.facebook.com/pages/Natalia-Taffarel/44933971106

Site: http://studiobased.com/

Natalia Taffarel

Natalia Taffarel je digitalni umetnik iz Argentine, ekspert u retuširanju. Rođena je u porodici koja se bavila štamparskim poslom, tako da je imala priliku da nauči dosta o teoriji boja i svim metodama tradicionalnog štamparstva. Ima iskustva u advertajzingu i grafičkom dizajnu. Počela je da uči Photoshop iz hobija, koji je ubrzo postao opsesija. Poseduje sertifikat Adobe ekspert. Za sebe kaže da je neurotična, perfekcionista, „control freak“ i misli da je lepota prikazana samo kroz detalje. Misli da sve ima skrivenu lepotu i da je njen posao da je oslobodi. Veruje da je oštra kritika jedini način za postizanje samo-poboljšanja. Teži da bude najbolja.

A o radionica sa Natalijom Tafarel više na link.

Lucia Giacani

Lucija Đakani je žena koja obesmrćuje žene u svakom aspektu. Osećanja, ambicije i normalnost su zabeleženi kroz objektiv iza kojeg je ženstveno oko koje zna šta da traži i kako da izrazi suštinu celog univerzuma. Žena koja odražava drugu ženu: ovo je intimni razlog njenog posla.
Radeći u svom ateljeu u Milanu, Lucija ima preko deset godina iskustva u modnoj fotografiji. Rođena je 1976. u malom srednjevekovnom gradu u centru Italije , pod nazivom Jesi . Počela je da eksperimentiše sa fotografijom u ranom uzrastu , kao tinejdžer će sa prijateljima fotografisati napuštenia mesta . Nakon studija jezika u Bolonji ( engleskom i francuskom jeziku ), kao i dizajna u Rimu , ona je počela da pohađa kurs crno-bele fotografije. Tek tada je počela da shvata da bi njena istinska strast i ljubav ka fotografiji mogla da postane ostvariva opcija u karijeri . Dalje osvaja nekoliko nagrada , u Italiji i inostranstvu za svoju umetničku crno-belou fotografiju .
Nakon studija u Rimu i kratkog staža u komercijalnom foto studiju u svom rodnom gradu Jesi, Lucija se preselila u Milano sa namerom da postane modni fotograf . Ne znajući nikoga u modnoj industriji, Lucija je bila u stanju da brzo razvije svoj stil i tehniku u saradnji sa različitim časopisima. Nakon serije snimaka za Vanity Fair, Vogue Gioiello i Vogue Pelle, za kratko vreme Lucija postaje izabrani fotograf Vogue Accessory.
Lucija putuje zbog posla od Dubaija do Hong Konga, ali je njena velika ljubav tržište Londona. Opisujući svoj rad novinarima u Italiji u 2012. ona je rekla , “ Mislim da  moj rad nije tipično italijanski, italijanski jeste osećaj dobrog ukusa , da, ali stil je smeo, nadrealan i ličan. Nešto što se više ceni u inostranstvu.“
Ključni deo Lucijnog rada je planiranje utkano u svaki snimak, strastveni ‘crtač’ skica , ona je temeljna u svojoj pripremi. Lucija veruje da je uključivanje tima u kreativni proces i stvarnje prijatne radne atmosfere  od suštinskog značaja za najbolje rezultate. Rezultati koji su dovedeni do savršenstva u njenom radu u grupnoj post-proizvodnji “ smeštaju stvari na potpuno novi nivo“.

Više o njoj možete saznati na njenom sajtu.

Erika Larsen

U svom radu Erika Larsen koristi fotografiju, video snimke i pisanje da se što intimnije upozna sa kulturama koje održavaju jake veze sa prirodom. Počela je da radi profesionalno 2000. godine kao fotograf za magazin specijalizovan za realne životne priče o ljudima i osetljiva pitanja o kulturama.  Njene fotografije su objavljeni i izloženi na međunarodnom planu.  Njeni radovi predstavljeni u postavci portreta u nacionalnoj galeriji portreta u muzeju Smitsonijan, takođe u udruženju Nacionalna geografija, u švedskom etnografskom muzeju i muzeju Ajte Sami.

Larsenova je dobitnik nekoliko grantova i stipendija, uključujući stipendije Fulbrajt udruženja, stipendije umetničkog saveta države Nju Džersi, granta za pojedince u okviru projekta Žene u fotografiji, Lois Rot zadužbine i nagrade Vorld Pres-a. Larsenova ima zvanja BACHELOR OF FINE ARTS  i MASTER OF FINE ARTS instituta za tehnologiju u Ročesteru.