cgaday1-335

U toku priprema za novembarsku konferenciju kompjuterske grafike CGA Belgrade, specijalno gostujuće predavanje o produkciji vizuelnih efekata na filmu ugostice festival umetničke fotografije Fotorama 2018. Prvi festival ove vrste odrzava se u Kragujevcu od 2010. godine i zasnovan je na najmodernijim principima organizacije međunarnodnih skupova da pruži najkvalitetniji edukativni I izlagački program iz oblasti fotografije.

Gostujuće predavanje CGA Belgrade donosi za posetioce Fotorame iskorak od fotografije ka fotorealisticnim kompjuterski generisanim slikama i dva zanimljiva predavanja o produkciji vizuelnih efekata na filmu. Posetioci će imati prilike da se upoznaju sa NUKE, softverskim alatom za kompoziting, sa osvrtom na razliku izmedju kompozitinga na filmu i fotografiji, i upoznati se sa procesom produkcije vizuelnih efekata kako bi stekli širu sliku o VFX-u.
Predavanja će biti održana 31. maja od 18h do 20h u galeriji Univerzitetske biblioteke, a održaće ih Bogdan Amidžić, compositing supervisor iz Crater studija koji će govoriti o compositingu na holivudskim filmovima, i Zlatko Milojičić, urednik portala VFXSerbia.com, koji će detaljno prezentovati tok produkcije vizulenih efekata.

Rad sa vodećim svetskim priznatim retušerima je tradicija Fotorama Festivala. Na masterclass radionicama posetioci imaju priliku da o najboljim tehnikama retuširanja I digitalne obrade fotografije. Ove godine će masterclass predavanja održati Margarita Kareva I Dennis Dunbar koji će se baviti filmskim posterom i imati priliku da rade na razvoju nekih od aktuelnih projekata gostujucih predavaca.

Svi učesnici koji se prijave pod promo kodom: CGA2018 ostvariće popust od 10% na masterclass predavanja. Broj polaznika radionice ograničen na 30 polaznika.

Computer Graphics & Arts Conference Belgrade je godišnje okupljanje profesionalaca kompjuterske grafike sa vizijom da postane vodeća konferencija u oblasti vizuelne efekte, 3D animaciju, gejming i virtuelnu realnost u Istočnoj Evropi. Pored konferencije, CGA je platforma za promociju domaćih studija i artista, edukaciju i internacionalno umrežavanje kreirana kao partnerstvo VFX Serbia, Crater VFX Trening Centra i Srpske filmske asocijacije.

PinterestShare