_N8A8514 crop 1080

Dennis je digitalni umetnik Hollywoodske A produkcije koji je radio na nekim od najvećih blockbaster franšiza kao što su Harry Potter, X-Men, Iron Men, Transformers, I am Legend, Avatar -The last airbender, Spiderwick Chrocless, Shrek, Star Trek i mnogih drugih i kao i sa mnogim poznatim fotografima i ličnostima kao što su ovogodišnja dobitnica priznanja Oscar, Emma Stone, Angelina Jolie, Billy Zane, Garry Oldman….

filmovi

poynate face 2
Denis je digitalni umetnik sa velikim iskustvom u digitalnim umetnostima . Počeo je svoj put tako što je pod pokroviteljstvom Villiam Varren, poznatog Stock Shooter, kreirao svoje prve kompozitne radove u mračnoj komori . Nakon što uvideo prednosti rada u digitalnom okruženju, Denis je odlučio da se maksimalno posveti tome i osniva svoj studio 1991. godine i ubrzo kreće intenzivno da stvara gotove autorske radove za filmske plakate, kao i komercijalne reklame.
Denisovo zalaganje da ostane na vrhu za razne oblasti koje se tiču digitalnih umetnosti ga je navelo da se fokusira na Collor Menagment i da ponudi konsultantske usluge svojim klijentima u ovoj oblasti.

U leto 2002. Denis je imenovan za članana Upravnog odbora APA udruženja za Los Angeles ( Advertising Photographers of America ) gde je obavljao svoj posao kao šef Digital odbora. Njegov rad sa APA ga je naveo da se koncentriše na rad sa grupama koje su usmerene na oblasti kreiranja standarda za Digital Imaging.
On je jedan od osnivača UPDIG-a ((Universal Photographic Digital Imaging Guidelines)) kao i član DISC odbora .

Više informacija o ovim grupama su dostupne na: www.updig.org i www.disc-info.org.

Drugi o Denisu

Microsoft Word - DDunbar Resume 2008.doc

Microsoft Word - DDunbar Resume 2008.doc

WEB : http://dunbardigital.com

PinterestShare