DENIS NAJAVA WIDOW

Nastavljamo jednu od najstarijih tradicija FOTORAMA festivala a to su najkvalitetnije radionice iz oblasti Beauty Retouch-a i Compositing-a.

Ove godine sa polaznicima ovogodišnje radionice radiće proslavljeni retušer i digitalni umetnik Hollywoodske A produkcije iz Los Anđelesa, gospodin DENNIS DUNBAR!
Dennis je radio na nekim od najvećih blockbaster franšiza kao što su Harry Potter, X-Men, Iron Men, Transformers, I am Legend, Avatar -The last airbender, Spiderwick Chrocless, Shrek, Star Trek i mnogih drugih i dolazi sa namerom da prenese nova znanja i najmodernije tehnike koji trenutno vode jednu od najprogresivnijih produkcija na svetu.

denis posteri

Sama radionica će biti fokusirana na dve celine a to su Beauty Retouch i Compositing

- CILJEVI RADIONICE

Dennis će kroz diskusiju ukazati na procese i tehnike na praktičnim primerima, uključujući i specifičnosti određenih problema. Ova radionica će Vam omogućiti da naučite da retuširate i komponujete vaše fotografije i koncepte po najmodernijim principima američke filmske produkcije.

- Radionica traje dva dana i to u sledećem rasporedu

1. Dan: 25.Maj

COMPOSITING – SECRETS OF THE PROS / KOMPIZITI – TAJNE PROFESIONALACA

Na ovoj radionici Denis će pokazati mnoge tehnike koje se koriste da bi se izvele složene kompozitne slike i koncepti , od Filmskih postera do Life Style i komercijalne Product fotografije.
Bez obzira da li je u pitanju kombinovanje više elemenata ili rad na jednom snimku, Denis će pokazati kako se iste tehnike primenjuju. On će pokrivati različite izazove sa kojima bi se suočili oni koji imaju želju da se uhvate u koštac sa takvom problematikom, kao što su: Masking, Color Correction, Blending, i odnos Noise ili Grain-a.
Denis će temeljno objasniti nekoliko različitih načina za stvaranje masku profesionalnog kvaliteta , kao i kako da proverite da li je tvoja maska radi onako kako bi trebalo. On će se svojim predavanjem udubiti i u problematiku Color Correction pomoću krive i pokazati načine kako pojednostaviti svoje slojeve pomoću clipping grupe.
Takođe u toku ove radionice će pokazati pokazati kako da spoji raznorodne slike čineći ih izgledaju kao da pripadaju zajedno kroz upotrebu Depth of Field, podešavanjem gustinu i boje, kao i druge tehnike za usklađivanje the šuma ili zrna kod različitih elemenata.

2. Dan: 26.maj

BEAUTY RETOUCHING – SECRETS OF THE PROS / RETUŠ – TAJNE PROFESIONALACA

Na ovoj radionici Denis će demonstrirati veliki broj njegovih “ tajnih tehnika“ retuširanja od stadardnih do High End rešenja, naglašavajući sve korake koji će pomoći u postizanju najefektineg rezultata.
Obrađivaće i problematiku “ Savršene kože “ kroz njegove tehnike korišćenja operacija kao što su kombinacija Burning & Dodging i Frequency Separation, ali objasniti i niz primena ovih tehnika u druge svrhe kao što su bore na licu i garderobi! Fokusiraće se na obradu očiju i površina oko njih, i objasniti problematiku dobijanja prirodnog izgleda samog oka .
U toku ovog dana će se razgovarati o korekcijama boja i načinima povećanja osvetljenja na vašim portretima , kao i kako da dodate sjaj kože dajući joj lep, raskošan izgled tzv. kvalitet „u duginim bojama“! .

Na kraju Denis će razgovarati o Collor Grading-u i kako vam to može dodati onaj završni potez koji slici daje filmski kvalitet koji joj daje pop off kvalitet.

Dennis Dunbar Info:
http://dunbardigital.com

OFICIJALNI PARTNER

wacom-banner-color

PinterestShare