photo

Calvin Holywood

 Rodjen 07. Avgusta 1976 u Hajdelbergu u Nemačkoj.

Nemački pisac, fotograf i digitalni umetnik, jedan od vodećih retušera u svetu, iz okoline Hajdelberga. Živi u Oftershejmu i organizuje  nacionalne i medjunarodne seminare, treninge i uputstva o uredjivanju fotografija Fotoshopom.

2005. počinje profesionalno da se bavi fotografijom , i obradom fotografija.
Od 2006. počinje da organizuje i sprovodi obuku za agencije , poluprofesionalne i profesionalne fotografe.
U maju 2008. godine, osnovao je Photoshop forum Photoshop non-stop ,od tada i pise redovno za nekoliko časopisa ,članaka i tutorijala.U 2010. godini je otvorio  је studio Weisches Lischt. Sastanak TION-2010 za retuš i photoshop entuzijaste је takodje pokrenuo Calvin Holywood. Osim toga, Calvin Holywood je bio govornik na Photoshop World u Las Vegasu ,kao i na Photokina 2010, 2012, и 2014.

Kombinuje fotografije i uredjuje ih na veoma maštovit nacin. Njegov licni stil karakterišu hiper oštrine, kontrasti i gotovo naslikani izgled njegovih fotografija. Digitalno uredjivanje igra vaznu ulogu u njegovom fotografskom radu. On smatra osvetljenje veoma vaznim, ali okolina , model i stajling su takodje kljucni .

Elie Gardner

elie-gardner-mug mala

Eli Gardner je foto i video-reporter čija je strast istraživanje problema društva i okoline. Sa još dvoje kolega trenutno radi na svom prvom dokumentarcu o peruanskim tradicionalnim borbama sa bikovima i kondorima. Dokumentarac finansira Kickstarter kampanja i očekuje se da će biti objavljen krajem 2015.godine.

Razočarana kvalitetom i nedostatkom reportaže o Latinoamerici, Eli je u julu 2014. suosnovala  Every Day Latin America.Cilj ove Instagram zajednice je da pruži novi i verodostojniji pogled svakodnevnog života u Latinoamerici kroz fotoreportažu mobilnim telefonima.

Ranije je fotografisala za novine i magazine a bila je i multimedijiski urednik St Louis Post-Dispatch-a. Dok je radila za St Louis Post-Dispatch priredila je nekoliko multimedijskih projekata i obučavala je zaposlene da pripovedaju i uređuju. „Javljanje na dužnost“ dobilo je nacionalno priznanje, kao i regionalnu Emi nagradu.

Takođe, dok je radila za St Louis Post-Dispatch, vodila je studentske ekspedicije Nacionalne geografije u London, Bar Harbor i Ekvador kao i kurseve multimedijalne produkcije i fotoreportaže na Vebster univerzitetu.

Njene radove objavljuju neprofitne organizacije kao što su PRI’s The World, The New York Times, National Geographic Traveler, Pro Mujer, Chemonics International, Center for International Forestry Research, Nature and the U.S. Forest Service.

Diplomirala je žurnalistiku sa počastima na Univerzitetu Misuri, i trenutno živi u Istanbulu.

Oscar Durand

oscar-durand-mug

Oskar Durand je peruanski fotoreporter koga zanimaju problemi društva i okoline, i koji živi u Istanbulu. Durand je slučajno otkrio da ga interesuje vizuelno pripovedanje dok je studirao industrijski inženjering u Limi, prestonici Perua. Zatim se preselio u SAD gde je počeo da radi kao honorarni fotoreporter.

Durand je diplomirao foto-novinarstvo na ročesterskom tehnološkom institutu u Njujorku.

Od 2010. do 2014. godine živeo je u Limi, prestonici Perua. U tom periodu, suosnovao je Inti Media pripovedačku multimedijsku zajednicu, kao i Every Day Latin America, Instagram zajednicu sa ciljem da što verodostojnije prikaže taj region. Takodje radi i na dokumentarcu Yawar Fiesta, o peruanskim tradicionalnim borbama sa bikovima i kondorima. Dokumentarac je uspešno finansiran uz pomoć Kickstarter-a.

Durand fotografiše i snima za magazine, novine i humanitarne organizacije. Među mnogima koji objavljuju njegove fotografije su i GlobalPost, The New York Times, Catholic News Service, PRI ’s The World, Maclean’s, National Geographic Traveler, Glamour Magazine, Greenpeace, Shared Interest, Blue Legacy, Yahoo Noticias!.

Nemanja Sekulić

11115877_10152867836289426_468907884_n

Rodjen 09.02.1980. Beograd, zavrsio fakultet za graficki dizajn interaktivnih medija u BG, Fotografijom se profesionalno bavi od 2005. Godine, 2009 – 2010. Radio kao direktor fotografije u 2 domaća lifestyle magazina Exsclusive & Why Not…. Kratko se bavi stock fotografijom koju napušta i kreće da se bavi svojim sadašnjim pozivom.

Tamara Gavrić

TT

 Tamara Gavrić je freelance arhitekta i dizajner.
Rođena je u Beogradu,studirala i radila u Italiji, gde je završila fakultet Politecnico di Milano. Kao projektant i dizajner, radila na brojnim projektima u Milanu, Londonu i Beogradu, pri različitim biroima i organizacijama. Svoju freelance  karijeru započinje povratkom u Beograd ,uspostavljanjem saradnje sa stranim firmama, nakon čega je postala i član Elance-oDesk platforme. Kao uspešan frilenser, 2012.godine postaje njihov Mobilizer sa idejom da prenese iskustva i obuči sve nove frilensere online poslovanju.
PinterestShare

Оставите одговор