U Kragujevcu se od 29. maja do 1. juna održava četvrti po redu festival umetničke fotografije „Fotorama“, u organizaciji foto kluba „Apolo“.

Do sada, pored eminentnih imena  u srpskoj fotografiji, kao što su Tomislav Peternek, Dragoljub Zamurović,  Nebojša Babić, Branislav Strugar, Zoran Milutinović , Imre Szabo , Giorgio Gruizza , Aleksandar Kujučev, Predrag Cile Mihajlović ,  Milan Živković, ugostili smo umetnike koji su u samom vrhu svetske fotografske scene kao što su Fritz Hoffman (http://www.fritzhoffmann.com/)  I Steve McCurry (http://stevemccurry.com/), fotografi National Geographic magazina i članovi prestižnog MAGNUM društva, kao i argentinsku umetnicu Natalia Taffarel (http://nataliataffarel.tumblr.com/), Adobe master class instruktora i jednog od najboljih svetskih retušera i digitalnih umetnika.

Ovogodišnji program pruža svim zainteresovanim posetiocima priliku da se opet druže sa velikim imenima u svetu fotografije. Naš prvi gost i predavač  je Erika Larsen (http://www.erikalarsenphoto.com/), jedna od najeminentnijih ženskih dokumentarnih fotografa magazina Nacionalna Geografija , sa kojom ćemo imati celodnevno druženje kroz terensku foto radionicu na relaciji Kragujevac  – Ibar -  Maglič grad – Žiča – Studenica, zatim Lucija Đakani (http://www.luciagiacani.com/), svetski poznat modni fotograf iz Milana, jedna od vodećih fotografa magazina Voug Italija i Prada, i naravno ne smemo zaboraviti našu „domaću“ Nataliju Tafarel, koja će zbog velikog interesovanja održati drugu po redu radionicu „High end beuty&fashon retouching“.

Pored predavanja i radionica, na festivalu FOTORAMA04 posetioci će moći da vide i tri velike izložbe, kao što su samostalna izložba Erike Larsen, peta godišnja izložba Foto kluba Apolo i završna izložba drugog međunarodnog foto konkursa Fotorama festa pod nazivom „PIKS“.

Biće nam veliko zadovoljsto da vas vidimo u velikom broju. Dobrodošli na Fotoramu!

 

PinterestShare