FOTORAMA 12 DIZAJN najava mofo

MoFo radionica je osmišljena kao uvertira i promocija sveobuhvatnog kursa fotografije proizvoda mobilnim telefonom pod nazivom „MoFo kurs – Kreiraj fotke koje prodaju!“ Radionica će biti korisna i onima koji ne žele da pohadjaju kurs, jer ću napraviti lep uvod u produktnu fotografiju ali i više od toga. Proći ćemo sve one stvari koje su bitne kod fotografisanja proizvoda: od traženja inspiracije do finalne fotografije. Pričaćemo o iskustvima u online promociji proizvoda, o greškama koje sam pravio dugi niz godina kao i o specifičnostima srpskog online tržišta. Najbitnije od svega je što ćemo proći zajedno, teorijski i praktično kompletan proces kreiranja jedne prodajne fotke.
Naravno, sve ovo radimo koristeći samo mobilni telefon i prirodno svetlo.

O predavaču:
Moje ime je Vukašin Danilović, bavim se fotografijom skoro 10 godina ali za sebe više volim da kažem da sam preduzetnik nego fotograf. Odrastao sam u privatnoj, maloprodajnoj, porodičnoj firmi koja se 28 godina suočava sa izazovima turbulentnog tržišta. Jedan od takvih izazova je online prodaja i ponosan sam na činjenicu da je naša online prodavnica jedna od prvih u Srbiji, mnogo pre Kovida i Instagrama. Fotke koje prodaju su definitivno jedan od prioriteta u modernom biznisu.

MoFo Kurs

MoFo Kurs

MoFo Kurs

MoFo Kurs

PROGRAM RADIONICE

1.Deo radionice

Uvod u mobilnu fotografiju proizvoda

• Za početak pričam zašto sam odabrao da pravim kurs fotografije proizvoda mobilnim telefonom, a ne profesionalnom kamerom i zašto radimo sa prirodnim svetlom, a ne veštačkom rasvetom. Osvrćemo se na sve prednosti i mane ovog koncepta. (45min + 5min pauza)
• Zatim pravim uvod u produktnu fotografiju i fotografiju generalno i diskutujemo zajedno šta je to uopšte dobra fotka proizvoda. Pokazujem puno primera i zajedno istražujemo šta izaziva palac stoper na društvenim mrežama i šopovima. (45min + 10min pauza)
• Dotičemo osnovne elemente fotografije i njihov uticaj na konačan rezultat. Ovo je najozbiljnija oblast teorije fotografije i zahteva dosta vremena i posvećenosti ali trudiću se da vam postavim neke dobru podlogu za dalje učenje. Takođe, pokazaću zašto su neki elementi fotografije manje bitni u komercijalnoj fotografiji iako im mnogi fotografi posvećuju preveliku pažnju. U svakom slučaju osnovni elementi fotografije su: svetlo, boje, kompozicija i subjekat. Pomenućemo ovde i kadriranje i racio fotografije. (90min + 30min pauza)

2. Deo radionice

Traženje inspiracije i osmišljavanje koncepta

• Ovo je verovatno i najbitnija stvar kod komercijalnog fotografisanja. Istražujemo kako doći do ideje za promociju proizvoda. Koja je pozicija rekvizita i pratećih elemenata u fotografiji. Zajedno osmišljavamo kompletan koncept fotografisanja odabranog proizvoda. (60min + 10min pauza)

3. Deo radionice

Fotkanje i završna obrada fotografije

• Prvo radimo osnovni i najjednostavniji model fotografisanja proizvoda – “Dobar dan, ovo je moj proizvod!!!” U prevodu, proizvod koji prodajemo i jednobojna pozadina. Pažnja je na svetlu i uglovima fotografisanja. (30 min)
• Zatim zajedno radimo malo složenije fotkanje. Zanimljive pozadine, rekviziti, prezentacija proizvoda na zanimljiv i kreativan način. (30min)
• Osnovna obrada fotografije na mobilnom telefonu, priprema i plasman fotografije. (30min + 10min pauza)

4. Deo radionice

Kraj radionice. Suze radosnice.

Odgovaram na pitanja, zajedno diskutujemo i pametujemo o komercijalnoj fotografiji. Ko želi može sa mnom i da kuka o problemima na srpskom tržištu (moja omiljena tema). Takođe, izvlačimo nagrade, tačnije tri sretna polaznika radionice će dobiti potpuno besplatno pristup MoFo kursu, a svaki polaznik dobija vaučer na 20% popusta i specijalnu dozvolu da me “smara” preko društvenih mreža sa konkretnim pitanjima o fotografijama vezanim za njegov/njen biznis.

Broj mesta ograničen na 25 polaznika!

Prijave traju do 29. Juna 2022.godine u 23:59

SVE PRIJAVE NA: fotoramafest@gmail.com

Napomena: Prijave treba da sadrže Ime i Prezime, Adresu i broj telefona polaznika!

PinterestShare