branislav-strugar1

Branislav Strugar je rođen u Beogradu 1949. godine. Bavi se fotografijom od 1968. godine a do 1970. je učestvovao na preko 100 izložbi i na njima osvojio preko 40 nagrada i diploma. Ima zvanje majstora Foto saveza Jugoslavije.

Profesionalno se bavi fotografijom od 1974.godine. Više od dve decenije radio je kao fotoreporter u TV Beograd a danas sa supugom ima izdavačko preduzeće: “Studio Strugar“.

Objavio je oko 10.000 fotografija u časopisima, domaćim i inostranim knjigama, snimao za plakate, kalendare, turističke prospekte i propagandne materijale. Uradio je 13 autorskih foto-monografija.

Pored učešća na likovnim izložbama, bio je član žirija na izložbama fotografija, učestvovao je na likovnim kolonijama i držao predavanja.

Imao je 16 samostalnih izložbi.

Član je Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS). Godine 2002. dodeljeno mu je zvanje Istaknutog metnika fotografije ULUPUDS-a a 2008. godine dobio je NAGRADU ZA ŽIVOTNO DELO „za celokupno stvaralaštvo i doprinos razvoju primenjenih umetnosti i dizajna“.

PinterestShare